
این فیلتر نوآورانه که با دمافزار های چکهای مدل Hario V60 سازگار است به علاقهمندان قهوه اجازه میدهد تا متغیرهای بیشتری را در فرآیند دمآوری امتحان کنند. این ویژگی میتواند برای دمآوری همزمان دو نوع قهوه مختلف یا یک نوع قهوه با شرایط مختلف عصارهگیری استفاده شود.

کنترل همزمان دو فرآیند دمآوری
خواکیم موراتو (Joaquim Morató) همبنیانگذار سیباریست در گفتوگو با Daily Coffee News هدف از طراحی این محصول را چنین شرح داد:
“ایده طراحی فیلتر Dual Chamber ایجاد امکان کنترل همزمان دو محفظه جداگانه است با زمانهای متفاوت تماس بین آب و قهوه. این تفاوت در زمان تماس باعث میشود دو عصارهگیری متفاوت با طعمهای مختلف انجام شده و در نهایت در یک فنجان ترکیب شوند.”
وی ادامه داد: “این نوآوری دریچهای برای آزمایش نسبتهای مختلف آب و قهوه، درجات گوناگون آسیاب انواع مختلف قهوه، دماهای متفاوت، تاریخهای رُست متنوع و همچنین فرآیندهای پس از برداشت قهوه، آن هم در یک دمآوری کنترلشده باز میکند.”

این فیلترها با قیمت 30.94 یورو (تقریباً 33.50 دلار آمریکا در زمان نگارش این مقاله) و در بستههای 30 عددی بهصورت پیشفروش ارائه شدهاند. اولین نمایش عمومی این محصول در نمایشگاه SCA شیکاگو در ماه گذشته انجام شد.
استقبال در نمایشگاه شیکاگو
در این رویداد سیباریست توانست توجه ویژهای را به خود جلب کند زیرا هر سه نفر برتر مسابقات جهانی دمآوری قهوه (World Brewers Cup) یعنی مارتین وُلفل ایداکا واتارو و رایان ویباوا از فیلترهای کاغذی سیباریست استفاده کردند. این شرکت پیشتر نیز با سری فیلترهای کاغذی Fast که برای دستگاههای مختلف دمآوری دستی طراحی شدهاند شهرت یافته بود.

موراتو درباره استقبال در نمایشگاه شیکاگو گفت:
“در جریان معرفی اولیه فیلترهای Dual Chamber توجه بسیاری را جلب کردیم؛ بهویژه از سوی قهرمانان Brewers Cup و افرادی که همواره به دنبال راهکارهای نوآورانه برای استخراج بهترین طعم از قهوههای خود هستند.”
عملکرد و مزایای فیلتر دو محفظهای
این طراحی به باریستاها کمک میکند تا ویژگیهای طعمی خاص و مطلوب قهوههای مختلف را تقویت یا متعادل کنند. موراتو در توضیح نحوه عملکرد این فیلتر افزود:
“تصور کنید 14 گرم قهوه با آسیاب متوسط رو به ریز (Medium to fine) را در یکی از محفظهها دمآوری میکنید تا به حداکثر توسعه طعمی دست یابید. همزمان 5 گرم قهوه با آسیاب درشتتر را در محفظه دیگر قرار میدهید تا طعمهای اولیه و اسیدیته درخشان قهوه تقویت شود.”
ویژگیهای فنی و ساختاری
طبق اعلام سیباریست دمآوری همزمان در دو محفظه موجب ایجاد تنش طبیعی در دیواره جداکننده میشود که از نشت و تداخل جریان بین دو محفظه جلوگیری میکند. همچنین جریان رو به پایین در هر دو محفظه و شکل خاص بسترهای دمآوری مانع از بایپس (عبور مستقیم آب از کنار قهوه) میشود.
در نهایت این ساختار نوآورانه امکان ترکیب کنترلشده دو عصاره متفاوت را در یک فنجان فراهم میکند و تجربهای منحصربهفرد و پیچیده از طعم قهوه ارائه میدهد.
منبع: