
شرکت کوکو هاب (Kuku Hub) سازندهی دستگاه کوکو که در چین مستقر است تاکنون پیشسفارشهای از حدود هزار حامی این پروژه دریافت کرده است. طبق اعلام این شرکت پس از تکمیل ارسال پیشسفارشها این دستگاه با قیمت خرده فروشی 1399 دلار به بازار عرضه و ارسال آن از ماه آگوست آغاز خواهد شد.
این دستگاه از سایر قهوهسازهایی که از نیروی گریز از مرکز برای عصاره گیری یکنواختتر استفاده میکنند متمایز است؛ چرا که دستگاه کوکو (Kuku Maker) به کاربران این امکان را میدهد تا از طیف وسیعی از متغیرهای دمآوری بهرهمند شوند. همچنین ابعاد جمع و جور، طراحی مینیمالیستی و بدنهی تمام فلزی آن این دستگاه را از دیگر محصولات مشابه متمایز میکند.

بدنهی بیرونی این دستگاه از آلومینیوم ساخته شده در حالی که تمام قطعات داخلی که با قهوه یا آب در تماس هستند از فولاد ضد زنگ (Stainless Steel) ساخته شده است. این ویژگیها نه تنها موجب افزایش دوام و عمر دستگاه میشود بلکه به سلامت و کیفیت قهوه نیز کمک میکند.

عملکرد دستگاه کوکو
دستگاه کوکو با تنظیمات قابل تغییر و امکان استفاده از دستورالعملهای متنوع قادر است عصارههای سرددم (Cold Brew) و اسپرسو سرد (Ice Espresso) و همچنین نوشیدنیهایی با دمای محیط و همچنین نوشیدنیهای کاملا گرم تولید کند. هر یک از این متغیرها ویژگیهای خاص خود را در طعم و عطر قهوه ایجاد میکند و به کاربران این امکان را میدهد تا تجربهای کاملاً شخصیسازیشده از قهوه داشته باشند.
کاربران برای استفاده از این دستگاه باید آب را مستقیماً به داخل دستگاه بریزند. سپس پودر قهوه را داخل فانل یا محفظه خارجی مخصوص پودر قهوه(Powder Funnel) که از جنس استیل ضد زنگ است اضافه کنند. پس از آن فانل حاوی قهوه را درون دستگاه قرار داده و با یک چرخش جزئی آن را محکم کنند. این کار سبب توزیع یکنواخت پودر قهوه شده و آن را برای عصارهگیری آماده میکند.
در مرحلهی بعد، آب با دماهای مختلف به داخل دستگاه وارد میشود. این دستگاه مجهز به یک گرمکن الکترومغناطیسی (Electromagnetic Heater) است که میتواند دمای آب را تنظیم کند اما در عین حال به کاربران این امکان را میدهد که آب را با هر دمایی (از دماهای بسیار پایین تا دماهای بسیار بالا) به دستگاه اضافه کنند. تنظیمات دما و زمان دمآوری نیز از طریق دکمههای چرخشی روی دستگاه قابل کنترل هستند. همچنین کاربران میتوانند این تنظیمات و سایر متغیرهای دمآوری را از طریق یک اپلیکیشن مخصوص (Mobile App) کنترل کنند.

ویژگیهای برجسته دستگاه
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد دستگاه کوکو قابلیت تنظیم فانل بر حسب دور در دقیقه (RPM)است. این امکان به کاربران اجازه میدهد تا فشار موردنیاز برای عصارهگیری را تنظیم کرده و نظارتی کاملاً دقیق بر قهوه خود داشته باشند. علاوه بر این دستگاه قادر است تعداد دور عبور مایع از قهوه (Liquid Cycles) را تنظیم کند تا میزان عصارهگیری، دقیقتر و متناسب با سلیقه کاربر باشد.
بنا بر گفتگوی نمایندهی کوکو با نشریه دیلی کافی نیوز (Daily Coffee News) دستگاه کوکو برای عصارهگیری از نیروی گریز از مرکز (Centrifugal Force) استفاده میکند؛ بنابراین برای ایجاد فشار از واحد دور در دقیقه (RPM) بهره میبرد نه از فشار متعارف با واحد بار (Bar Units) که در قهوهسازهای سنتی استفاده میشود.
تیم سازنده و آینده دستگاه
شرکت کوکو هاب که با دفاتری در چین و سنگاپور و انبارهای توزیع در ایالات متحده، اروپا ، انگلستان و هنگکنگ فعالیت دارد توسط گروهی از مهندسان و متخصصان صنعت قهوه تأسیس شده است. یکی از بنیانگذاران این شرکت کریس چی (Chris Chi) بوده که بیش از یک دهه در زمینهی آموزش، تحقیق و توسعه تجهیزات قهوه فعالیت داشته است. همچنین هایمینگ چن (Haiming Chen) مهندس ارشد مکانیک این شرکت و بین پن (Bin Pan) توسعهدهنده ارشد نرمافزار آن است.
طراحی و توسعهی دستگاه کوکو با مشاورههای بردی چیو (Birdie Chiu) مالک رستری هیزل و هِرشی (Hazel & Hershey Coffee Roasters) و چستر گروزا (Chester Grucza) مشاور صنایع غذا و نوشیدنی انجام شده است.
منبع: